Els Van Damme wordt decaan

(22-04-2022) Op 1 mei 2022 start Els Van Damme als decaan van de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen. Dat werd beslist op de faculteitsraad van 21 april 2022.

Prof. Els Van Damme was eerder dit jaar al verkozen om decaan te worden met ingang van 1 oktober 2022.

Op 1 april 2022 nam de voormalige decaan, prof. Marc Van Meirvenne, ontslag. Daardoor moest de faculteitsraad zich opnieuw beraden over wie de decaan zou worden om de periode tot 1 oktober 2022 te overbruggen. Academisch secretaris prof. Ann Dumoulin nam in tussentijd de verantwoordelijkheden van de decaan over.

Prof. Els Van Damme zal de eerste vrouwelijke decaan van de faculteit zijn.

Prof. Van Damme is verbonden aan de vakgroep Biotechnologie en is sinds 2012 onderzoeksdirecteur van de faculteit. Sinds 2014 is prof. Van Damme lid van de Raad van Bestuur van de Universiteit Gent.

Els Van Damme startte haar loopbaan als hoofddocent aan de faculteit Bio-ingenieurswetenschappen in 2002. Ze is gespecialiseerd in biochemie en glycobiologie, en in de interacties tussen eiwitten en koolhydraten in planten.

Els Van Damme: “Overleg en discussie zijn belangrijke elementen op de weg naar efficiënt bestuur. We moeten ervoor zorgen dat we met plezier naar de faculteit kunnen komen, waar we samen bouwen aan de toekomst met respect voor elkaar en elkaars grenzen. Ik zal me daarvoor ten volle engageren in mijn functie als decaan.”

Contact