Nieuwtjes

 

 

CHC-congres

Ontmoet op 5 en 6 februari 2015 nationale en internationale experten op het vlak van intelligentie en het CHC-model. PDC en Code, expertisecentra Thomas More Antwerpen, organiseren een tweedaags congres vol lezingen en workshops. Niet te missen voor iedereen die begaan is met diagnostiek en intelligentie!

Studiedag VVSP 'Een stap vooruit' op 19/11/2014

EAPA Autumn School 2014

organized at Ghent University by the European Association of Psychological Assessment (EAPA) and the European Research Council (ERC) Advanced Grant Production and Perception of Emotion hosted by The National Center of Competence in Research in the Affective Sciences at the University of Geneva.

  Lijst met meest gebruikte testen in Vlaanderen d.d. 2011-2012 gebaseerd op een rondvraag van het VFD

  Het VFD SYMPOSIUM "De diagnostiek gediagnosticeerd-R" had plaats op 25.11.2011

  Vlaamse normen van de CBCL

  Aan de UGent ging een onderzoek door naar de psychometrische kenmerken van het ASEBA-instrumentarium en de toepasbaarheid van de normen voor Vlaanderen van de CBCL.

  i_Brain

  Op 5,6 en 7 maart ging i_Brain door, een driedaags festival over de hersenen met presentaties, debatten, experimenten, expo, film en muziek.
  Gelieve hieronder een bijdrage van Dr. Mark Schittekatte over "de relativiteit van IQ" te vinden.

  Kwalificaties van IQ-testen

  De Commissie Psychodiagnostiek van de BFP gaf volgende kwalificaties aan IQ-testen in Vlaanderen dd. november 2010.

  CELF-IV-NL

  De presentatie van Marleen D'hondt, Mark Schittekatte en Willem Kort i.v.m. de CELF-4-NL kan u hier downloaden.

  The assessment of language in children with learning disabilities, hearing disabilities and in children with a mental retardation

  De presentatie met als titel "The assessment of language in children with learning disabilities, hearing disabilities and in children with a mental retardation" werd gebracht door Annemie Desoete op vrijdag 18/9/2009 tijdens de ECPA conferentie.

  Studiedag "Psychodiagnostiek vanuit een intercultureel perspectief."

  De studiedag "Psychodiagnostiek vanuit een intercultureel perspectief." had plaats op 14-11-2008.
  Gelieve hieronder een bijdrage van Dr. Mark Schittekatte over de stand van zaken en lopend onderzoek aan het Testpracticum te vinden.

  Toetsstenen faire diagnostiek

  Bij de VCLB service, de koepel van de vrije centra voor leerlingenbegeleiding in Vlaanderen, verscheen het boek 'Toetsstenen faire diagnostiek'.

  WISC III

  Nieuwe COTAN beoordeling van de WISC III.