Laureaat 3de masterproefprijs Eric Broekaert

(21-12-2021) Vincent Ronse De Craene, laureaat 3de masterproefprijs prof. Eric Broekaert

Mijn papa's hoofd is als de wolkenOndanks dat de onderzoeksnamiddag van de vakgroep Orthopedagogiek werd uitgesteld werd besloten om vandaag reeds de laureaat van de derde masterproefprijs Eric Broekaert bekend te maken. Vincent Ronse De Craene, afgestudeerd als orthopedagoog aan de UGent in 2021, mocht deze prijs ter waarde van 500 EUR in ontvangst nemen van Stephan Svacina, uitgever bij Gompel & Svacina. De jury loofde Vincent zijn werk (Met jonge kinderen praten over de internering van een ouder: ontwikkeling van een kinderboek)  unaniem over de integratie van de verschillende kwaliteitscriteria die vooropstaan bij een masterproef in de pedagogische wetenschappen.

"Naast originaliteit is zowel het theoretische als het methodologische luik knap uitgewerkt. Daarnaast slaagt Vincent er in om ook op vlak van valorisatie een bijdrage te leveren en een mooi kinderboek uit te werken op basis van het uitgewerkte onderzoek. Een heel delicaat thema op heel integere manier toegankelijk gemaakt."

Hieronder neemt Vincent ons mee in hoe zijn masterproef tot stand is gekomen.

Voor deze prijs komen masterproeven in aanmerking, ingediend aan een Belgische of Nederlandse universiteit het afgelopen jaar, die – in de breedste zin – gericht zijn op onderzoek naar de ondersteuning van (de meest) kwetsbare kinderen en volwassenen en hun context in de samenleving.