Hoe de faculteit bereiken

MET HET OPENBAAR VERVOER

Vanuit het treinstation Gent Sint-Pieters:

U gaat te voet? Reken dan op 25 à 30 minuten wandelen, want Gent Sint-Pieters ligt een kleine 2 km ten zuiden van het stadscentrum.

Met de tram bent u op 15 à 20 minuten aan de faculteit. Tramlijnen 1, 21 en 22 hebben een halte nabij de hoofdingang van het station 1. Stap uit aan halte 'Korte Meer' (volg de tramsporen in de rijrichting van de tram en dan is de Universiteitstraat de eerste straat aan de rechterkant).

Vanuit het treinstation Gent Dampoort:

U gaat te voet? Reken dan op 15 à 20 minuten wandelen, want Gent Dampoort ligt een kleine 1,5 km ten oosten van het stadscentrum.

Met de bus bent u op ongeveer 15 minuten aan de faculteit. Meerdere buslijnen rijden van Gent Dampoort naar het stadscentrum. Gebruik de routeplanner van De Lijn om alle mogelijkheden te zien: gebruik 'station Gent Dampoort' en 'Universiteitstraat 4, Gent' als startlocatie en bestemming.

MET DE AUTO

Sinds 2020 is het centrum van Gent een Lage-Emissie-Zone. Controleer of uw voertuig de binnenstad in mag (website Stad Gent)!

De volgende parkeergarages bevinden zich op wandelafstand van de faculteit: P5 (Kouter), P6 (Centerparking, gelegen in de Korte Meer) en P7 (Sint-Michiels).

Vanuit de parking P5 (Kouter) bereikt u via de Vogelmarkt en Koestraat (uitgang kant Brabantdam) of via de Korte Meer (uitgang Opera/Gerechtsgebouw/Veldstraat) de Universiteitstraat.
De parkeergarage P6 (Center Parking) bevindt zich tegenover de Universiteitstraat.
De parkeergarage P7 (Sint-Michiels) bevindt zich vlakbij de Sint-Michielshelling en heeft een uitgang in de straat Onderbergen, tegenover het universitaire congrescentrum/restaurant "Het Pand" (Onderbergen 1). Ga rechts Onderbergen in en via de volgende straten bereikt u de Universiteitstraat: (Onderbergen), (naar links) Jakobijnenstraat, (rechtdoor) Hoornstraat, (rechtdoor) Voldersstraat, (naar rechts) Korte Meer en (naar links) Universiteitstraat.