Subsidiemogelijkheden

Kmo-portefeuille

Als onderdeel van de Universiteit Gent kan Gandaius Permanente Vorming gebruik maken van het erkenningsnummer van de UGent. De kmo-portefeuille kan dus aangewend worden voor de betaling van het inschrijvingsgeld.

 • erkenningsnummer UGent: DV.O103194 (opgelet: na 'DV." volgt de hoofdletter O, gevolgd door zes cijfers)
  voor de opleidingen Bemiddeling en Inleiding tot het recht voor gerechtsdeskundigen: DV.O103193.
 • website kmo-portefeuille: http://www.kmo-portefeuille.be

Belangrijk:

 1. De aanvraag op de website van de kmo-portefeuille moet gebeuren vóór de start of uiterlijk 14 dagen na de start van de opleiding of studiedag.
 2. Als u gebruik maakt van de kmo-portefeuille, dan betaalt u niet rechtstreeks aan de UGent. U stort uw bijdrage in het inschrijvingsgeld aan Sodexho, die het volledige inschrijvingsgeld (uw bijdrage + het bedrag dat de Vlaamse Gemeenschap bijpast) doorstort naar de UGent.
 3. Wanneer u via de kmo-portefeuille de opdracht tot betaling aan de UGent geeft, vermeld dan steeds de gestructureerde mededeling van de factuur.

Opleidingscheques voor werknemers

Gandaius Permanente Vorming is, via de Universiteit Gent, een door de Vlaamse Gemeenschap erkende opleidingsverstrekker en mag als dusdanig haar opleidingscheques aanvaarden als betalingsmiddel, zij het enkel voor opleidingen die in aanmerking komen voor educatief verlof (ten gevolge van een beslissing in 2013 door de Vlaamse Minister van Financiën, Begroting, Werk, Ruimtelijke Ordening en Sport).

Werkwijze opleidingscheques voor werknemers:

 1. Controleer of deze opleidingscheques wel degelijk aanvaard worden!
 2. U bestelt opleidingscheques voor werknemers bij de VDAB (www.vdab.be/opleidingscheques/werknemers.shtml)
 3. U schrijft in voor de gewenste opleiding en meldt, bij het finaliseren van uw inschrijving op de rol bij de Centrale StudentenAdministratie, dat u gebruik zal maken van opleidingscheques; u krijgt er de te volgen richtlijnen.
 4. Indien er een restsaldo is (inschrijvingsgeld min totale waarde van de opleidingscheques), dan stort u dit restsaldo op de rekening van de Universiteit Gent, met vermelding van de gestructureerde mededeling op de factuur.