Indianio - indienen van elektronische bestanden met automatische verificatie en verwerking

Abstract Broodje Martinnovatie rond Indianio op donderdag 21/11/2013

Heb je als lesgever ervaring met het feit dat studenten voor taken, projecten of examens niet de gevraagde bestanden indienen? Of dat ze bestanden indienen in het verkeerde formaat? Zou je graag voor elk ingediend bestand een aantal automatische bewerkingen uitvoeren? Dan loont het zeker de moeite om Indianio eens uit te proberen.

Indianio (https://indianio.ugent.be) is een webtoepassing die docenten en assistenten toelaat om projecten aan te maken, en daarbij op te geven wat de studenten precies moeten indienen, hoe die ingediende bestanden daarna moeten verwerkt worden en welke feedback de studenten krijgen tijdens en na het indienen.

Indianio verifieert onmiddellijk of een bestand dat door een student wordt ingediend voldoet aan de vooropgestelde vereisten. Er kan bijvoorbeeld gecontroleerd worden of het bestand effectief van het gevraagde type is, bijvoorbeeld een PDF-document, een Excel-bestand of een ZIP-archief. In dat laatste geval is het ook mogelijk om op te geven welke bestanden in het archief moeten aanwezig zijn, of net niet moeten aanwezig zijn. Door bestanden te weigeren die niet aan de vormvereisten voldoen, en de student daar onmiddellijk op te wijzen, bespaart Indianio zowel docent als student aanzienlijk wat werk en heen-en-weer ge-e-mail.

Bij het configureren van een project kan de docent ook opgeven hoe de ingediende bestanden moeten verwerkt worden. Een greep uit het aanbod aan mogelijkheden die momenteel reeds ondersteund worden:

  • genereer een PDF-document op basis van (een deel van) de inhoud van een ZIP-archief
  • compileren van ingediende broncodebestanden (en weigeren indien deze niet compileren)
  • correctheid van ingediende Java-bestanden controleren aan de hand van JUnit-testen
  • willekeurige Ant-tasks en Makefiles uitvoeren

De automatische verwerking biedt telkens de mogelijkheid tot een terugkoppeling naar de student, zodat deze bijvoorbeeld onmiddellijk kan vaststellen of ingediende Java-code compileert met de instellingen van de docent, of het PDF-document dat de docent ontvangen heeft ook zelf kan bekijken. Tijdens examens kunnen zowel studenten als begeleiders dan in één opslag controleren of hun ingediende PDF-document alle oplossingen bevat.

Indianio wordt momenteel reeds gebruikt door tientallen docenten en assistenten binnen de faculteiten Wetenschappen, Bio-ingenieurswetenschappen en Ingenieurswetenschappen en Architectuur, zowel voor het indienen van projecten als voor de organisatie van examens.

Ben je benieuwd naar wat Indianio ook voor jou te bieden heeft, of wil je graag een sneak-preview van de allernieuwste mogelijkheden van het webplatform, dan nodigen we je graag uit voor een demo.
Mogelijke suggesties ter verbetering kunnen altijd gerapporteerd worden op de GitHub-pagina van Indianio (https://github.ugent.be/dhollevo/Indianio)

Praktisch:
Donderdag 21/11/2013, 12u-14u, S9, leszaal V3.
U kan zich hier inschrijven